Degustări în România

  • România are 2,5% din întreaga suprafață cultivată cu viță de vie din întreaga lume, ceea ce înseamnă 179.000 ha plantate, potrivit datelor Organizației Internaționale a Viei și Vinului(OIV-2021).
  • România se află pe locul 5(cinci) în Uniunea Europeană și printre primele 15 țări din lume în ceea ce privește suprafața cultivată cu viță de vie și producția de vin.
  • În 2021 România a produs 4.451,1 mii hl de vin. A fost una dintre puținele țări care au înregistrat o creștere a producției în 2021 față de 2020, mai exact cu 37%. A fost cea mai bună recoltă din ultimii cinci ani.
  • România are 8 (opt) regiuni viticole: Dealurile Crișanei si Maramureșului; Podișul Transilvaniei; Dealurile Banatului; Dealurile Olteniei si Munteniei; Terasele Dunării; Nisipurile din sudul țării; Colinele Dobrogei și Dealurile Moldovei.
  • Fiecare regiune viticolă cuprinde mai multe podgorii, fiecare podgorie incluzând mai multe centre viticole. În centrele viticole găsim cramele – locul unde vinul prinde viață.
  • În România, în ultimii 5 ani, numărul cramelor a crescut cu 25%.Avem peste 400 în acest moment.

Plecând de la aceste date statistice, vă invit să călătorim împreună spre locurile unde vinul se plămădește. Acolo în crame, vom întâlni oameni dedicați, adevărați făuritori de vin.

Ne vom încânta privirea cu locuri și peisaje de vis. Urmați-mă și nu veți regreta!

Harta Viticola a Romaniei